вторник, 8 януари 2013 г.

Ценни свойства на маслото от гръцки орех



  Маслото е богат източник на витамин Е,и пртежава силен  противовъзпалителен, противосклеротичен и тонизиращ ефект.Подпомага дейността на черния дроб и стомаха, нормализира въглехидратния метаболизъм.

Маслото от гръцки орех - драстично намалява холестерола, риска от сърдечно-съдови заболявания и повишава защитните сили на организма.То много добро средство за намаляване на наднорменото тегло, подпомага заздравяването на рани,притежава тонизиращ ефект и укрепващ ефект при авитаминоза, кожни заболявания и метаболитни нарушения.
 Много е полезно за хора в напреднала възраст. Орехово масло предпазва организма от въздействието на канцерогени, повишава резистентността при радиация има антитуморна активност.

Витамин Е (токоферол) – изпълнява ролята на биологичноакивен антиоксикант,който инактивира свободните радикали и по този начин предотвратява стареенето.
Тази функция на токоферола е от съществено значение за поддържане на структурната цялост и функционалната активност на липопротеиновите мембрани на  клетките.

   Витамин Е е необходим за нормализиране на половите жлези , за нормалното развитие на плода,за предотвратяване на спонтанен аборт и внезапната смърт на новородени.

Орехово масло се препоръчва при:
   Атеросклерозата;
   Сърдечно-съдовите заболявания;
   Наднорменото тегло;
   Кожни заболявания (лупус, екзема, херпес, алергии);
   Диабет;
   Отслабена имунна система;
   Храносмилателни разстройства (стомашна колити, лошо храносмилане, диария);
   Интоксикация на организма токсини ;
   Нарушения  в областта на половата система;


Качествено орехово масло може да намерите на сайта www.zdravidnes.info или на www.badizdrav.info

Няма коментари:

Публикуване на коментар