събота, 29 декември 2012 г.

Традиционната готварска сол-опасна отрова за организма ни



 Традиционната трапезна готварска сол,която се продава в супермаркетите е "химически рафинирана". Това, което остава, след като солта е била "химически пречистена"  е само натриев хлорид - изкуствен химичен елемент,който  тялото отхвърли като неизвестна субстанция, т.е. организма ни не го признава като хранителен елемент. Тази форма на сол присъства в почти всички преработени храни. Ето защо, когато добавяте сол към храни, които сами по себе си вече
я съдържат, ядете повече сол, отколкото  можете да обработите. Това е важно, тъй като повече от 90% от парите на хората се харчат  за преработени храни. Кристалите на трапезната сол са напълно  отделени един от друг. Тази сол не само че няма никаква хранителна стойност, но може да се превърне в разрушителна отрова. За да може тялото да разгради  кристалите на готварска сол трябва да жертва огромни количества енергия. Неорганичния натриев хлорид дестабилизира баланса на течностите в тялото и претоварва отделителните системи , което може да повлияе отрицателно върху тяхното здраве. Когато тялото ви се опитва да се противопостави на ежедневния ефект на предозиране със сол,на което е изложено , водните молекули обграждат натриевия хлорид за да го разградят на  натриеви и хлорни йони, така че тялото е в състояние да ги неутрализира. За да извърши тази дейност, тялото извлича водата от клетките,като така  жертва перфектно структурирана вода, която вече се съхраняват в клетките, за да се неутрализира синтетичния натриев хлорид. Очевидно това води до дехидратация на клеткити и дори преждевременната им смърт.

  Когато използваме традиционната трапезна готварска сол ние губим перфектно структурираната вътреклетъчната вода
,

 За всеки грам натриев хлорид,от който тялото ни се отървава,се използва 23 пъти еквивалентно количество от клетъчната вода, за да я неутрализира. Ето защо, приема  на  трапеза сол предизвиква засилена поява на течности в  тъканите, което може да предизвика  появата на:

· Грозен целулит

· Ревматизъм, артрит и подагра

· Камъни в бъбреците и жлъчния мехур

Като се има впредвид , че всеки човек консумира средно от 4 до 6 грама сол на ден, а някои от тях може да достигне до 10 грама, то е ясно, че това е въпрос от голямо значение.

Тогава, защо толкова много хора все още се използват традиционната готварска сол?

 Тъй като над 90% от солта в света се използват пряко в промишлените процеси, за които се изисква чист натриев хлорид.Неизползваните останали 10% се появяват  в домовете ни като готварска или трапезна  сол ..

  Използвайки измамни рекламни и маркетингови  техники, голямите компании ни убеждават, че добавянето на йод или флуор, които могат да бъдат много токсични, носи значителни ползи за здравето. Освен това, тази сол често съдържа опасни консерванти, които нейните производители не са длъжни да посочват на етикета. За да не се е слепват кристалите на солта често към нея  се добавя калциев карбонат, магнезиев карбонат или алуминиев хидроксид, които когато се депозиран в мозъка  могат  да предизвикат дори Алцхаймер

 Застраховката за здраве, която ни предлага природата се нарича чиста  Хималайска кристална сол
.
 Традиционната готварска сол не притежава онези  минерали, които правят  Хималайската кристална сол така ценна . Кристалите хималайската сол датират от преди повече от 250 милиона години,и се намират далеч от  какъвито и да е били замърсявания.

. Всички минерали и микроелементи в кристалите на хималайската сол са на разположение в колоидална форма, което означава,че те са толкова малки, че клетките могат лесно да ги абсорбират. Хималайската кристална сол не претоварва тялото ни, както го правят други соли.За тялото ни е много трудно да се справи с усвояването на прекалено много солни кристали . Естествените солни кристали  имат балансиращ ефект и не  повишават кръвното налягане, както го прави традиционната готварска сол.

Елементи на кристалите на солта образуват съединения, в които всички молекули са взаимосвързани. Тази връзка позволява на вибрационните компоненти на 84 микроелементи в солта да се намират в перфектна хармония по между си, като по този начин допринасят за балансиращия ефект на солта. Когато говорим за холистичната лечебна сила на натуралната сол, нищо не може да се сравни с кристалите на Хималайската сол по следните причини:

· Това е най-чистата степен на натурална сол.

· Ако се гледа под електронен микроскоп, кристалите на солта имат перфектна кристална структура.

•  Добива се ръчно от мините и се мие на ръка.

· Кристалите на солта са имунизирани срещу въздействието на електромагнитно излъчване

· Кристалите на солта не съдържат замърсители от околната среда.

· Няма  срок на годност и  влагоабсорбиращи консерванти за да се пазят от слепване.

Ключовите минерали, които се съдържат в  кристалите на Хималайската сол възстановяват баланса на организма

Кристали на Хималайската сол са съхранили своята вибрационна енергия непокътната, което помага за възстановяване равновесието на организма. Липсата на достатъчно електролити  нарушава химическия баланса , който е много важен за правилното функциониране на организма.

 Престижния Европейски Институт Фрезениус анализира  хималайските солни кристали, и  установява, че в допълнение към многобройните минерали хималайската сол съдържа също калий, калций и магнезий, които помагат  организма да  постигне баланс


За повече информация и много здравословни и натурални продукти ви препоръчваме badizdrav.info

Няма коментари:

Публикуване на коментар